Myomové centrum

Myomy

Také známé jako děložní fibroidy, jsou nezhoubné nádory, které se vyvíjejí v děložním svalu. I když jsou obvykle benigní (nezhoubné), mohou způsobovat nepříjemné příznaky a komplikace, které vyžadují lékařskou péči.

Ve vyšetření myomů se obvykle používá kombinace různých diagnostických postupů, které umožňují lékařům získat podrobný obraz o myomech v děloze.

Některé z nejčastěji používaných metod:

  • Gynekologické vyšetření: Gynekolog provede manuální vyšetření dělohy a břišní dutiny, aby zjistil přítomnost a velikost myomů. Toto vyšetření se provádí pomocí lékařského nástroje nazývaného spekulum, který umožňuje lékaři prozkoumat dělohu a vagínu.
  • Ultrazvukové vyšetření: Ultrazvuk je neinvazivní metoda, která využívá zvukové vlny k vytvoření obrázků dělohy a myomů. Tato technika umožňuje lékařům určit velikost, umístění a počet myomů. Existují dva typy ultrazvuku, které se často používají při vyšetřování myomů: transvaginální ultrazvuk (sonda se zavádí do vagíny) a břišní ultrazvuk (sonda se přes břicho pohybuje).
  • MRI (Magnetická rezonance): Toto pokročilé vyšetření poskytuje detailní obrázky dělohy a myomů pomocí magnetických vln a radiofrekvenčních pulzů. MRI je často využívána k získání přesnějších informací o umístění myomů a jejich vztahu k okolním tkáním.
  • Hysteroskopie: Jedná se o minimálně invazivní postup, při kterém se do dělohy zavádí tenká, osvětlená trubice (hysteroskop) s kamerou na konci. Tímto způsobem lékař přímo prozkoumá dělohu, hledá přítomnost myomů a posoudí jejich velikost a umístění.

Je důležité si uvědomit, že každý případ myomů je jedinečný, a proto může být vyžadováno kombinovat více diagnostických postupů, aby byla stanovena správná diagnóza. Naše vysoce kvalifikované gynekologické týmy jsou vybaveny nejmodernějšími diagnostickými zařízeními a jsou připraveny poskytnout Vám individuální péči a odpovědět na Vaše otázky a obavy.

Pro více informací o vyšetření myomů, jejich léčbě a možnostech péče nás neváhejte kontaktovat. Jsme tu pro Vás a rádi Vám poskytneme veškerou podporu a informace, které potřebujete.

Chcete se objednat nebo jen na něco zeptat?